poppenkast4

Workshop Corneille op basisschool De Griffioen in Prinsenbeek

Op basisschool de Griffioen geef ik een kunstgeschiedenisles over Corneille. Dit doe ik niet alleen, Regenboogpop Maartje gaat mee. Als ik samen met haar de klas in kom zijn de kinderen enthousiast. Ze reageren spontaan op Maartje en luisteren naar de levensgeschiedenis van Corneille die de pop vertelt. Omdat Maartje vaak grapjes maakt en kindertaal spreekt luisteren de kinderen geboeid en lachen ze vaak.

Maartje laat diverse schilderijen zien van Corneille. Op een schilderij staat een blauwe vogel afgebeeld. Maartje vraagt of de kinderen ook kunnen zien hoe de vogel zich voelt. Ze heeft ook 6 tekeningen bij van de vogel die iedere keer een andere emotie heeft. De kinderen benoemen de emotie en vertellen waar ze de emotie aan herkennen.

Daarna krijgen de kinderen de opdracht om een schilderij te maken net als Corneille met vrolijke kleuren, dieren en maskers. De kinderen zorgen ervoor dat er een emotie herkenbaar is op het schilderij.

Tijdens het schilderen loop ik met Maartje een rondje door de klas, alle kinderen willen graag iets vertellen of laten zien. Als ze even niet weten hoe ze moeten beginnen weet Maartje gelukkig een oplossing. De kinderen maken met felle kleuren mooie schilderijen, net als Corneille.

Reactie van lerares 3+ groep:  We hebben genoten van de workshop samen met Nicolle, Maartje en de leerlingen van de klas.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.