mindfulness

Cursus mindfulness voor kindereren (actie voor CliniClowns)

Op 15 oktober starten we met een nieuwe cursus mindfulness voor kindereren. Met trots kunnen we vermelden dat een deel van de opbrengsten gedoneerd zal worden aan de stichting CliniClowns.

Therapeute Nicolle Bogers heeft deze methode ontwikkeld omdat ze uit eigen ervaring weet hoe het is om als kind vaak ziek te zijn. Toen ze vorig jaar veel tijd had, omdat ze geopereerd was, heeft ze haar favoriete mindfulness oefeningen omgebogen in kindertaal. “Het schrijven en illustreren van het boek, ‘Clowntje Kriebel heeft het druk’, hielp beter tegen de pijn dan de medicijnen die ik kreeg” aldus Nicolle. “Ik hoop dat het boek ertoe kan bijdragen dat heel veel kinderen die ziek zijn of zich in bijzondere situaties bevinden, zich weer kunnen ontspannen en zich weer even heerlijk kind kunnen voelen.

Een visie die gedeeld wordt door stichting De CliniClowns, daarom ben ik ontzettend blij dat deze samenwerking tot stand is gekomen. Maar ook voor ouders is het fijn dat ze door het voorlezen van het verhaal en het uitleggen van de oefeningen hun kind op een eenvoudige en vrolijke manier kunnen ondersteunen”

Meer over de mindfulness cursus voor kinderen lees je hier.