Cursus mindfulness voor kinderen

mindfulnessKindercoachpraktijk De TalentenVlinder organiseert een cursus Mindfulness voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar. In 10 bijeenkomsten leren de kinderen om met hun gedachten en emoties om te gaan, zich te ontspannen, te concentreren en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Op 15 okt. start de cursus van 10 – 11.30 uur in Hooge Zwaluwe.

Waarom Mindfulness voor kinderen?

De kinderen van deze tijd hebben het vaak erg druk. Naar school, sporten, soms een papa en een mama in een ander huis, vriendjes, televisie en computer……

Als je dan ook nog eens wat gevoeliger bent voor alle prikkels om je heen, dan heb je als kind een probleem. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd ervaren dat hun hoofd ‘vol’ zit. Voor kinderen die ziek zijn biedt dit boek meerdere handvaten om zich te ontspannen en zich weer even lekker kind te voelen.

Uit wetenschappelijk onderzoek  is gebleken dat mindfulness werkt te verbetering van het concentratievermogen en het algemeen welzijn van kinderen. zie bijvoorbeeld GGZ.nieuws.nl, onderzoek naar mindfulness bij kinderen en jongeren met ADHD.

Samen met clowntje Kriebel leren de kinderen 10 Mindfulness oefeningen. Door deze oefeningen leren ze om de rust in zichzelf te ontdekken. Dit geeft ontspanning, daardoor komt het kind beter in zijn of haar vel te zitten en zal het concentratievermogen verbeteren.

Inhoud van de cursus

SAMSUNG CSC

De basis van de cursus is een zelfgeschreven en geïllustreerd boek: ‘Clowntje kriebel heeft het druk’, hierdoor worden de oefeningen op een speelse manier aangeboden. Clowntje kriebel heeft het veel te druk en hij slaapt slecht. Gelukkig komen een aantal kinderen hem helpen. Van Roos leert hij 10 mindfulness oefeningen waardoor hij anders met spanningen en prikkels leert omgaan.

Voor kinderen is er een origineel werkboek waarin ze hun oefeningen kunnen uitwerken en hun eigen ervaringen in op kunnen schrijven. Het werkboek is een blijvende herinnering, kinderen kunnen er makkelijk op terug vallen om hun kennis weer op te frissen. Na het volgen van de cursus ontvangen de kinderen een sleutelhanger van clowntje Kriebel als ankertje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kindercoach praktijk De TalentenVlinder
Spoorstraat 32Nicolle Bogers
4927 AX Hooge Zwaluwe
06-13 72 78 23

Kosten van de cursus 175 euro (10 bijeenkomsten inclusief werkboek. Maximaal 8 kinderen)