Educatieve poppenkast

Het spelen met poppenkast poppen is ontzettend leuk! Er is een ruime keuze uit vrolijke en leerzame voorstellingen voor klassen en groepen. Iedereen geniet van de grappige en soms ook vertederende poppen in de poppenkast en hun avonturen. Als alternatief voor de poppenkast werkt Nicolle ook met een groot sprookjesboek waarmee ze de sprookjes samen met de kinderen tot leven laat komen. Nicolle speelt op scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bedrijven maar ook in haar eigen Atelier. Ze schrijft alles zelf, dus zijn de verhalen origineel en sluiten goed aan bij de belevingswereld en het niveau van de kinderen. Nicolle kan de verhalen aanpassen aan elk thema, helemaal op maat.

De voorstellingen:
De kinderen worden gestimuleerd om interactief bezig te zijn tijdens de voorstellingen. Hieronder volgt een overzicht van diverse poppenkastspelen.

De TalentenVlinder
De kinderen kennen De TalentenVlinder al uit het prentenboek. De vlinder vertelt aan kinderen wat je allemaal met je talenten kunt doen. natuurlijk luistert de vlinder vol aandacht als de kinderen over hun talenten en ervaringen vertellen.

 

 

poppenkast3Clowntje Kriebel
Clowntje Kriebel is een grote handpop die de kinderen kennis laat maken met hun zintuigen en emoties. Hij wordt hierbij geholpen door de TalentenVlinder.

 

 

poppenkast4

De Regenboogpoppen
Deze kleurrijke poppen laten kinderen zien en ervaren welke talenten er zijn en wat voor leuke activiteiten je ermee kunt doen. Bijvoorbeeld Maartje (zie foto) geeft kunstgeschiedenis aan kinderen. Deze poppen werken volgens de methode van de meervoudige intelligentie van Gardner ( een Amerikaanse psycholoog).

 

De pestvogelspoppenkast1
Dit is een poppenkastspel over pesten. Hierin laten twee pestvogels zien hoe vervelend pesten kan zijn en wat voor gevolgen dat heeft. Kinderen kunnen door middel van de poppen voelen hoe het is om te pesten en gepest te worden. Dit poppenspel wordt aangevuld met originele werkbladen, kleurplaten en een dans.

 

poppenkast2Sprookjes-boerderij
In dit spel staan de dieren van de sprookjes-boerderij centraal. Dit poppenkastspel is prima geschikt voor peuters en kleuters. Veel zaken uit het dagelijks leven van de dieren komen terug in het poppenkastspel. De dieren beleven allerlei avonturen op de boerderij. Met hun karakter kunnen ze je aan het lachen maken, je vertederen maar je ook laten schrikken.

 

Lotus op wereldreis
Voor de oudere kinderen is Lotus het hippie-meisje heel herkenbaar, ze gaat op wereldreis met haar hondje Mazzel. Ze beleven de spannendste avonturen en ontdekken de wereld maar ook zichzelf.

 

 

poppenkast6Poppenkast met jaarvieringen
Met Sinterklaas, Kerst, Pasen maar ook met het wisselen van de seizoenen zijn er poppenkasvoorstellingen die aansluiten bij deze thema’s .

 

 

Scholen, bedrijven en instellingen
Natuurlijk is het mogelijk om een poppenkastvoorstelling te boeken bij ‘De TalentenVlinder’. Afhankelijk van de duur en de frequentie van de voorstellingen wordt er een prijsafspraak gemaakt.

Voorstellingen op aanvraag
Het is mogelijk een passende voorstelling in een bepaald thema te bestellen. In verband met de voorbereidingstijd gelieve dit minimaal 6 weken van te voren te reserveren.