Kindercoaching

Bij praktijk De TalentenVlinder wordt gewerkt met de ‘Coaching-Regenboog’. Dit is een kleurenschema in de kleuren van de regenboog. In dit schema zitten leuke, leerzame activiteiten voor kinderen. Afhankelijk van de hulpvraag, de interesses en de talenten van het kind wordt een ‘Regenboog-activiteit’ aangeboden. Een paar voorbeelden:

  • Bas heeft verlatingsangst. Hij houdt van sporten en spelletjes. Door met hem spellen te doen die hem vertrouwen geven en leren om alleen te zijn werken we aan zijn verlatingsangst.
  • Marie heeft weinig zelfvertrouwen. Ze schildert en tekent graag. Door haar tekentherapie te geven die haar zelfvertrouwen stimuleert krijgt ze meer eigenwaarde en werken we aan haar zelfbeeld.
  • Kevin is hooggevoelig en kan zich slecht concentreren. Hij knutselt graag. Door met hem therapeutisch te knutselen bijvoorbeeld na een visualisatie en de juiste vragen te stellen, krijgt hij meer zelfkennis en leert hij beter met zichzelf en zijn omgeving om te gaan.
  • De oma van Dewi is overleden ze heeft veel verdriet. Ze speelt graag met poppenkastpoppen. Door Dewi zelf een pop te laten maken en daarmee de gebeurtenissen en emoties na te spelen kan ze haar verdriet beter verwerken.

Ervaring van ouder – gecoacht kind:

Wat een bijzondere, toegewijde vrouw is Nicolle. Door het toepassen van creatief coachen is onze dochter opgebloeid. Voor die tijd was ze teruggetrokken en kon ze moeilijk over emoties praten. Ze kon het ook niet plaatsen. Was af en toe druk, omdat ze er ook niet mee om kon gaan. Toen kwam ik in aanraking met het creatief coachen van Nicolle. Door het inspelen op de behoefte van het kind, onze dochter in dit geval, bereikt zij ook het kind. Nicolle gebruikt haar eigen kracht, haar eigen ervaringen, samen met allerlei creatieve verhalen en materialen. Dit alles samen zorgt voor betrokkenheid, vertrouwen en geborgenheid en op een speelse manier bereikbaarheid. Een kind voelt zich al snel thuis. Onze dochter heeft vaak een bezoekje gebracht aan Nicolle. Eerst heeft ze natuurlijk de kat uit de boom gekeken, ze vond het best wel spannend. Maar door toegankelijke methodes kwam ze langzaam losser en durfde ook te vertellen. Op school was het ook merkbaar. De juffen vonden haar hartelijker, naar buiten toe tredend  (terwijl het eerst andersom was. Ze durfde te vragen (iets wat ze voorheen  niet durfde). En ook thuis hebben we daardoor een veel opener kind. Ze vertelt, ze vraagt. Kortom: creatief coachen door Nicolle is een bijzonder avontuur; tja, welk kind houdt niet van avontuur! 😉

Tarieven kindercoaching

Voor informatie kunt u een gratis gesprek aanvragen van 10 minuten.

U belt daarvoor naar 06-13727823

  • Intake gesprek indien nodig van 1,5 uur                                           42,50 euro
  • Kindercoaching van 1 uur inclusief materiaalgebruik                  55 euro
  • Oudergesprek 30 minuten                                                                       30 euro

Prijzen zijn inclusief btw.

Meer weten over kindercoaching?

Benieuwd naar de mogelijkheden van kindercoaching? Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met u op.