natuurtalent

Naturalistisch talent, natuurtalent

Het Regenboogkind dat bij dit talent hoort is Daan.

Kinderen met een Natuur Talent kunnen goed observeren, analyseren en redeneren. Daardoor zien ze verbanden en kunnen ze goed ordenen. Daarnaast kunnen ze goed verwoorden wat ze ervaren. Natuurverschijnselen zoals planten en dieren, dag en nacht, het wisselen van de seizoenen en het weer vinden ze interessant. Deze kinderen hebben vaak een verzameling aan gevonden schatten uit de natuur, zoals veertjes en stenen. Ze zorgen ervoor dat ze veel informatie verzamelen over hun collectie.

Naturalistisch Talent, Natuur Talent 0 t/m 4 jarigen

Voor kinderen in de leeftijd tussen de 0 en 4 jaar begint deze ontwikkeling dicht bij hen zelf en de dagelijkse omgeving. Wat zien ze onderweg als ze naar buiten gaan? Ze ervaren de wisseling van de seizoenen, verandering van dag en nacht en natuurverschijnselen zoals bijvoorbeeld de regen en de zon.

Naturalistisch Talent, Natuur Talent 4 t/m 8 jarigen

Kinderen tussen de 4 en 8 worden groepsgericht. Ze vinden het fijn om in kleine groepjes activiteiten uit te voeren. Hun Natuur Talent wordt gestimuleerd door materiaal aan te bieden met wat meer uitdaging geeft dan dat voor de peuters. Kinderen krijgen begeleiding in het uitvoeren van de activiteiten, zowel buiten als in het klaslokaal.

Naturalistisch Talent, Natuur Talent 8 t/m 12 jarigen

Kinderen met een Natuur Talent in de leeftijd tussen de 8 en 12 jaar vinden het leuk om zelfstandig op onderzoek te gaan. Door de begeleiding hierop aan te passen krijgen de kunnen de kinderen meer eigen initiatief tonen bij een activiteit en ervaren ze meer vrijheid