Over Nicolle

Een jarenlange carrière, op basis van gedegen opleidingen, als coach, therapeute, intensieve begeleidster van kinderen en jongeren, heeft geleid tot het uitwerken van de vernieuwende en creatieve lesmethode: De TalentenVlinder.

Nicolle heeft de basis vanuit pedagogische opleidingen, de beginselen van Gardner ten aanzien van de meervoudige intelligentie, de zeer belangrijke 21e eeuwse vaardigheden en de praktijk, gebruikt om een totaalpakket te bieden voor docenten, begeleiders en therapeuten. Daarnaast gebruikt zij de methode in haar eigen, landelijk gelegen, praktijk in Hooge Zwaluwe.

De hoofdelementen van deze methode bestaan uit: prentenboeken, doe-boeken, lesboeken en werkboeken. De uniekheid wordt onderstreept door de eigen illustraties en teksten. Hierdoor ontstaat een logische, educatieve samenhang.

Nicolle: ”Op basis van de vele sessies met kinderen kan ik bevestigen en beloven, dat de kinderen als het ware in de geschetste sprookjeswereld stappen. De persoonlijke aandachtsgebieden worden spelenderwijs en interactief behandeld. Eventueel met ondersteuning van zelfgemaakte kostuums, poppenkastpoppen en houten spelmateriaal in mijn eigen praktijk.”

 

nicolle_bogers

In Hooge Zwaluwe is hiervoor een accommodatie ontwikkeld om de diverse facetten van de therapie en coaching “handen en voeten” te geven. Kinderen kunnen individueel of als groep actief aan de slag met spellen, poppenkast of bijvoorbeeld schilderen om hun talenten verder te ontwikkelen, meer zelfvertrouwen te krijgen en zichzelf beter te uiten.

Nicolle: “De naam De TalentenVlinder is specifiek gekozen vanwege de associatie met de talentenv(l)inder en daarom heb ik De TalentenVlinder als naam ook gebruikt voor mijn eerste grote thema.”

Uiteindelijk zullen alle kinderen na De TalentenVlinder ervaren, dat ze er mogen zijn, talenten hebben en die als zodanig kunnen ontwikkelen. In groepsverband zorgen de coöperatieve werkvormen voor een stimulerende samenwerking.

Ieder kind is bijzonder en samen maken we een wonder!