Talentontwikkeling

Talentontwikkeling en de 21e eeuwse vaardigheden:   De Regenboog Talenten Collectie

Klassikaal, voor kinderen van 2 t/m 12 jaar

Werkwijze:

Als introductie voor een thema wordt vanuit het prentenknieboek een verhaal voorgelezen. Hierin vertelt De TalentenVlinder een avontuur en stelt ze regelmatig een vraag aan de kinderen. Deze vraag stimuleert de 21e eeuwse vaardigheden.

In het verhaal is er een probleem wat een hoofdpersoon gaat overwinnen door gebruik te maken van al zijn of haar talenten. Gedurende het verhaal worden acht talentvoorwerpen verzameld. Talentontwikkeling en de meervoudige intelligentie, volgens Gardner, worden zo op een speelse manier aangeboden.

Na het verhaal verwijst de TalentenVlinder door naar 1 of 8 Doe-boeken. Door het uitvoeren van de activiteiten kunnen de kinderen 8 talentkaarten verzamelen.
Werk je met 8 doe-boeken dan duurt een thema 10 weken, werk je met 1 doe-boek dan duurt het thema 3 weken.

Kinderen kunnen naar hartenlust schilderen, boetseren, poppenkast- en toneelspelen, maar ook sport-, spel-, natuuractiviteiten zijn opgenomen in het pakket als ook ontspanningsoefeningen. Door de vele differentiatiemogelijkheden wordt op een natuurlijke manier aangesloten bij het niveau van de kinderen; Zo leren de kinderen hun kwaliteiten kennen, versterken en bundelen.

Aan het einde van een doe-boek krijgen de kinderen een of twee uitdagingen die de 21e eeuwse vaardigheden stimuleren. De kinderen werken samen aan de oplossing van de uitdaging. Bij alle thema’s krijgen de kinderen als afsluiting een echt diploma.

illustratie1
illustratie2