Waarom de TalentenVlinder?

Door het oprichten van Atelier Plan B in 2009 krijgt Nicolle alle vrijheid om workshops te ontwikkelen vanuit haar eigen passie en inzichten. Ze kiest voor een vorm die dicht bij haar zelf staat, namelijk sprookjes thema’s en metaforen.

De verhaallijn loopt als een rode draad door de workshops heen en is zo opgebouwd dat een directe communicatie over en weer mogelijk is en Nicolle op het hier en nu kan inspelen. Op deze manier is ze interactief met kinderen bezig en tevens ook dicht bij hun belevingswereld en ontwikkeling.

Om duidelijk onderscheid te maken tussen de speelsheid van de workshops, de Kindercoaching en de Talentontwikkeling besluit Nicolle deze activiteiten onder een andere naam uit te gaan voeren. De TalentenVlinder opent in september 2014 haar deuren.

In haar praktijk coacht Nicolle kinderen die o.a. gevoelig zijn, last hebben van een trauma of faalangst hebben. Nicolle gebruikt de handvaten die ze in haar opleidingen bij “De Kleine Tiki” en “Nieuwe tijdstherapeut” heeft geleerd. Ze past die op haar eigen originele manier toe.

 

waarom_talentenvlinder

 

Toelichting logo de TalentenVlinder

Een vlinder staat symbool voor de positieve metamorfose die kinderen ondergaan als ze talent-coaching of talentontwikkeling volgen. In mijn praktijk of op basisscholen zie ik kinderen bang en onzeker binnenkomen en na een paar weken zijn de eerste veranderingen al zichtbaar. Het kind straalt weer!

Kinderen leren beter met zichzelf en hun omgeving omgaan. Ze worden zich bewust van hun gedachtes en gevoelens, ze leren naar zichzelf te luisteren, beter hun grenzen aan te geven en zich beter te uiten.

Doordat het kind meer zelfvertrouwen krijgt kan het makkelijker drempels nemen op diverse leergebieden en durft meer van zichzelf te laten zien. Het stimuleren van de zintuigen en mindfulness oefeningen zorgen ervoor dat het kind zich beter kan concentreren.

Het kind wordt trots op zichzelf en zijn talenten en vaardigheden. Zo stijgt het als een vlinder boven zichzelf uit