De TalentenVlinder

 Talentontwikkeling en Kindercoaching
 Welkom bij De TalentenVlinder


 

 

“Zou het niet fantastisch zijn als alle kinderen zich ontpoppen tot een kleurrijke vlinder en fladderend door het leven gaan, nieuwsgierig naar de toekomst. Blij, zelfverzekerd, vrij van angsten en twijfels en bewust van zijn/haar kwaliteiten en talenten?”


Kom ontdek en ervaar je talent, ben trots op wie je bent!

 

De TalentenVlinder is gevestigd op een boerderij in Hooge Zwaluwe. Op onze landelijke locatie vind je een atelier, theater, museum, boomgaard, moes- en kruidentuin. 

We werken met twee leerlijnen voor Talentontwikkeling en Kindercoaching, voor kinderen en jongeren van 2 tot 16 jaar. Verder geven wij lesdagen en trainingen, organiseren schoolreisjes, poppenkastvoorstellingen en creatieve workshops.Bekijk onderstaand informatiefilmpje om een indruk te krijgen van onze diverse methodes en activiteiten. 

Je krijgt meteen een indruk van onze unieke landelijke locatie in Hooge Zwaluwe.Kindercoaching


Individuele coaching van kinderen is mogelijk in praktijk De TalentenVlinder. Kinderen leren trots te zijn op zichzelf en stralen zelfvertrouwen uit.


Talentontwikkeling


Talentontwikkeling met een doorlopende leerlijn (volgens Gardner). Individuele en coöperatieve werkvormen, de 21e eeuwse vaardigheden en de kerndoelen van het SLO zijn op een praktische manier verwerkt in onze methodes.


Poppenkast, storytelling


Iedereen geniet van de grappige en soms ook vertederende poppen in de poppenkast. We spelen met een kleine tafelpoppenkast of met een groot decor, bijvoorbeeld een oud dorpje, een paddenstoelendorp of een bos.

 

Schoolreisjes


Laat je samen betoveren door de poppenkast of luister naar een mooie vertelling in het Revue Theater. Doe verkleed een leuke speurtocht. Ga op avontuur in de boomgaard en moestuin. Maak een kunstwerk in het Sprookjes Atelier. In het Jaren 50 Dorp kunnen kinderen meer leren over vroeger en duurzaamheid. Wij zijn onderdeel van het project Museumschatjes.  


Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan snel naar het onderstaande filmpje.

 

 

onze locatie


onze dienstenEEN AANTAL VAN ONZE PROJECTEN

Nieuw: Moesstruinen met Daan en Bloem

Van de volle grond, gezond in je mond!

Daan en Bloem beleven samen met hun vriendjes heel veel avonturen op een boerderij. Ze leren meer over de dieren en planten in hun directe omgeving. 

De kinderen zaaien planten in het voorjaar en helpen de bijtjes, geven de moestuin water en plukken aardbeien in de zomer. In de herfst oogsten ze groente en fruit en zien ze een egel. In de winter zorgen ze voor de vogels en bedenken nieuwe plannen voor hun moestuin. 

Ook zonder dat je een echte moestuin hebt op je locatie kun je kinderen ervaringsgericht laten leren door met deze methode te werken. 

Kijk voor meer informatie op de pagina Moesstruinen

Moesstruinen


Nieuw: Oud is weer hip! 


Een project over vormen van duurzaamheid, die er vroeger al waren en die nu weer opnieuw gebruikt worden.

De Kinderen van de bovenbouw groepen gaan in het Jaren 50 Museum op onderzoek en ontdekken dat duurzame spullen van vroeger weer helemaal hip zijn.  Dit programma kan uitgebreid worden door een groene ontdekkingstocht door de boomgaard waarbij kinderen kijken naar de biodiversiteit en vogels spotten. Meer informatie vind je op de pagina Duurzaamheid.

DuurzaamheidNieuw: Help de bij 

Wij organiseren jaarlijks een bijendag. Een dag waarbij kinderen spelenderwijs meer leren over bijen en hoe ze de bijen kunnen helpen. Kinderen kunnen een bezoek brengen aan de imker, kijken naar een poppenkastvoorstelling, een speurtocht doen en nog veel meer....Het Dorp van Sinterklaas en Het Kerstdorp

Het Dorp van Sinterklaas bezoeken of sfeer proeven in Het Kerstdorp? Dat kan ieder jaar in de maanden november, december en januari. Meer informatie vind je op de pagina Sint en Kerst.

Info Sint en KerstDe TalentenVlinder heeft inmiddels voor een aantal scholen en KDV's projecten mogen uitvoeren.           

 Hieronder tref je een impressie van ons werk aan, klik op de knop uitgevoerde projecten.

uitgevoerde projecten en recensiesWie is de TalentenVlinder? 

Maak kennis met Nicolle Bogers het gezicht achter de TalentenVlinder.

Nicolle is geboren in Breda en is werkzaam als creatief kindercoach.  Op een landelijke locatie in Hooge Zwaluwe, boerderij de Zonnehoeve geeft ze coaching en talentontwikkeling. Hiervoor schrijft en illustreert ze haar eigen methodes. In het Jaren 50 Dorp, Sprookjes Atelier en Revue Theater organiseert ze schoolreisjes en geeft ze creatieve workshops, ze vertelt verhalen en geeft regelmatig poppenkast- en toneelvoorstellingen samen met kinderen. Ze bezoekt ook scholen en kindcentra.


NICOLLE BOGERS 

Ons lesmateriaal bestellen of wilt u meer weten over de mogelijkheden?                                                                            Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met je op.OP


Ons lesmateriaal bestellen of meer weten over de mogelijkheden? Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met u op.