De TalentenVlinder

 Talentontwikkeling en Kindercoaching
 

De landelijke locatie 

Er zijn geen standaard activiteiten, maar op maat gemaakte belevingen voor jong en oud. Doordat onze locatie over een Jaren 50 Dorp, theater met heel veel kostuums, atelier, moes- en kruidentuin en boomgaard beschikt kunnen we een heel divers en origineel programma aanbieden.

Laat je samen betoveren door de poppenkast of luister naar een mooie vertelling in het Revue Theater. Doe verkleed een leuke speurtocht. Ga op avontuur in de boomgaard en moestuin. Maak een kunstwerk in het Sprookjes Atelier. In het Jaren 50 Dorp kunnen kinderen meer leren over vroeger en duurzaamheid. Wij zijn onderdeel van het project Museumschatjes. 

Entertainment en ervaringsgericht leren voor peuters en kleuters maar ook voor basisschoolkinderen is er een uitdagend en educatief programma. Uitermate geschikt voor het onderwijs en kindcentra, Teambuilding, kinderfeestjes, maar ook het adres voor Talentontwikkeling, coaching en lesdagen. Er zijn geen standaard activiteiten, maar op maat gemaakte belevingen voor jong en oud.

Op visite bij Oma Appeltaart en Opa Klok

Meteen bij de ingang kom je het kleine huisje van Oma Appeltaart en Opa Klok tegen. Ga gezellig op visite en ervaar hoe een arbeidersgezin vroeger woonde. Kinderen kunnen zich verwonderen over de bedstee en voor de ouderen onder ons is het een wereld van herkenning. “Zo’n keukenrek en die puddingvorm hadden wij vroeger ook!”


Een marktplein vol oude winkeltjes

Bij het marktplein en de smalle oude steegjes vol rode klinkers zijn nog meer oude winkelpandjes. Ze stralen allemaal een authentieke sfeer uit. Je stapt als het ware in een andere wereld, de wereld die in het liedje “Het Dorp” zo goed omschreven wordt door Wim Sonneveld.


Fluwelen gordijnen in het Revue Theater

Voor scholen en kindcentra organiseren wij leuke, leerzame en interactieve voorstellingen voor en door kinderen. Dit kan variëren van poppenkastvoorstellingen, kindertheater of storytelling. Theater De Revue beschikt over 24 vaste zitplaatsen, dit is eenvoudig uit te breiden met meer zit- of staanplaatsen.


Creatief in Het Sprookjes Atelier

Aansluitend op onze thema’s worden er creatieve workshop’s gegeven. Een workshop op aanvraag is mogelijk vanaf 5 personen. Hiervoor beschikken we over een ruim Sprookjes Atelier. Wat is er nu leuker dan na poppenkast te hebben gekeken of naar een spannend verhaal te hebben geluisterd jezelf creatief te uiten. Maak
een tekening of schildering, kom knutselen of boetseren. Het werken met speksteen behoort ook tot de mogelijkheden.Het vieren van kinderfeestjes is natuurlijk ook mogelijk.

De Boomgaard en Picknickveld

Bij zonnig weer kun je ook heerlijk buiten vertoeven in de boomgaard, die grenst aan het water, maar veilig is voor kinderen. Een ideale plaats voor actieve spelletjes en buitenactiviteiten. Er worden regelmatig creatieve workshops in de natuur gegeven. Maar de boomgaard en Het Picknickveld zijn ook uitermate geschikt om gezellig samen buiten te eten en te drinken.


De moestuin en kruidentuin

Van de volle grond, gezond in de mond

Maak kennis met Daan en Bloem, ze nemen kinderen mee op avontuur met hun project moesstruinen. Waneer zaai en oogst je, hoe zorg je voor de planten en bloemen. Waneer kun je aardbeien of appels plukken? De kinderen leren waar hun eten vandaan komt, hoe je zaait, kweekt, oogst en verwerkt. Ze leren meer over de natuur en dieren in hun directe omgeving.Kabouterdorp

 Ga je mee naar het Kabouterdorp? Ieder seizoen is er weer van alles te beleven. Samen met Kabouter Ploeps en Piepsie Muis leren peuters en kleuters meer over de dieren in het kabouterbos, de bomen en planten. 


Nagenieten in Het Kleine Café of in De Theetuin 

 

Om na te genieten van je indrukken ga je naar Het Kleine Café of in de theetuin. Je kan hier genieten van een lekker bakje koffie, thee of chocomelk. Kinderen kunnen kiezen uit siroop of diverse limonades. Natuurlijk met een versgebakken stuk appeltaart van Oma. Wil je een oud-Hollands spel doen, dat kan, het ganzenbordspel en de sjoelbak staan klaar!

 Voor workshops, poppenkastvoorstellingen en verhalen op maat kunt u informatie en een offerte aanvragen bij Nicolle

06-13727823

info@talentenvlinder.nl

of via het contact formulier op de site.