De TalentenVlinder

 Talentontwikkeling en Kindercoaching
 

Poppenkast, Storytelling en Kindertheater 


Kinderen betoveren in het meenemen in een verhaal blijft ontzettend leuk. Voor peuters en kleuters is poppenkast een prima manier om een thema of schoolfeest te introduceren. Oudere kinderen kunnen geboeid luisteren en actief meedoen met een spannend verhaal. Wil je echt in een andere wereld stappen, dat kan met het kindertheater. 

Er is een ruime keuze uit vrolijke poppenkast en kindertheatervoorstellingen en verhalen voor klassen en groepen. Nicolle speelt op scholen, kinderdag verblijven, peuterspeelzalen bedrijven maar ook in haar eigen Revue Theater of in het Sprookjes Atelier. Nicolle schrijft haar verhalen zelf, dus zijn ze aan te passen aan elk thema of onderwerp.  

Kindertheater


StorytellingDe poppenkastvoorstellingen: 

Het spelen met poppenkastpoppen is ontzettend leuk. Er is een ruime keuze uit vrolijke voorstellingen voor klassen en groepen. Iedereen geniet van de grappige en soms ook vertederende poppen in de poppenkast. Als alternatief voor de poppenkast werkt Nicolle ook met een paddenstoelendorp waarmee ze de sprookjes samen met de kinderen tot leven laat komen. 

Alle verhalen zijn origineel en goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. De kinderen worden gestimuleerd om interactief bezig te zijn tijdens de voorstellingen. Hieronder volgt een overzicht. 


Hoera! De vier seizoenen in het Kabouterbos

Deze 4 poppenkastvoorstellingen hebben een prachtig paddenstoelendorp als decor. De peuters en kleuters worden op een speelse manier betrokken bij het spel. Ze leren Kabouter Ploeps, Piepsie Muis en alle andere kabouters en elfjes kennen. Kinderen leren meer over bosdieren en het wisselen van de seizoenen. 


Clowntje Kriebel

Clowntje Kriebel is een grote handpop die de kinderen kennis laat maken met hun zintuigen en emoties. Hij wordt hierbij geholpen door de TalentenVlinder.


Talentkinderen 


Deze kleurrijke poppen laten kinderen zien en ervaren welke talenten er zijn en wat voor leuke activiteiten je ermee kunt doen. Deze poppen werken volgens de methode van de meervoudige intelligentie van Gardner (een Amerikaanse psycholoog). 


Lotus en Mazzel op wereldreis
Voor de oudere kinderen is Lotus, het hippie meisje, heel herkenbaar. Ze gaat op wereldreis met haar hondje Mazzel. Ze beleven de spannendste avonturen. Ze ontdekken de wereld maar ook zichzelf. 


De pestvogels 

Dit is een poppenkastspel tegen pesten, hierin laten twee pestvogels zien hoe vervelend pesten kan zijn en wat voor gevolgen dat heeft. Kinderen kunnen door middel van de poppen voelen hoe het is om te pesten en gepest te worden. Dit poppenspel wordt aangevuld met originele werkkaarten, kleurplaten en een dans. 

De Sprookjes boerderij 


In dit spel staan de dieren van de sprookjes boerderij centraal. Voor jongere kinderen zijn ze heel herkenbaar. Veel zaken uit het dagelijks leven van de dieren komen terug in het poppenkastspel. De dieren beleven allerlei avonturen op de boerderij. Met hun karakter kunnen ze je aan het lachten maken, je vertederen maar je ook laten schrikken.  


Poppenkast bij een thema of jaarviering

 

Met Sinterklaas, Kerst, Pasen maar ook met het wisselen van de seizoenen zijn er poppenkastvoorstellingen die aansluiten bij heel veel thema’s. Nieuw zijn Oma Appeltaart en Opa Klok die graag hun herinneringen delen over vroeger met de kinderen. Wilma Werkbij maakt de kinderen bewust dat de bijen hulp nodig hebben. Daan en Bloem die de kinderen meenemen op avontuur in hun moestuin en boomgaard.


Vier jij je kinderfeestje bij De TalentenVlinder? 

Dan kun je de poppenkast erbij boeken. Dit is erg leuk als introductie van het thema. 

Scholen, bedrijven en instellingen

Natuurlijk is het mogelijk om een poppenkastvoorstelling te boeken bij Atelier plan B. Afhankelijk van de duur en de frequentie van de voorstellingen wordt er een prijsafspraak gemaakt.

Voorstellingen op aanvraag

Werkt u met een bepaald thema of onderwerp dan is het mogelijk om daar een passende voorstelling voor te maken. In verband met de voorbereidingstijd gelieve dit minimaal 6 weken van tevoren te bespreken.


Kindertheater


Oma Appeltaart en de Malle Muizenmolen

Een leuke kindervoorstelling die aangepast wordt aan de leeftijd en het niveau van de kinderen. 

De kinderen leren de bewoners van Het Jaren 50 Dorp kennen. Oma Appeltaart is bijna jarig en haar kleindochter Nicolle wil haar verrassen met een lekkere taart. De Deftige Dame vindt het maar niks dat Nicolle daar druk mee is. Nu kan ze geen klusjes voor haar doen. Ze bedenkt een heel gemeen plan. En dan blijkt er ook nog een muizenplaag in het dorp te zijn. Als dat maar goed komt. De kinderen worden spelenderwijs mee genomen in de jaren 50. Ze leren meer over oude gebruiken en gebruiksvoorwerpen.


Het Dagboek van Oma Appeltaart

Oma Appeltaart heeft een heel oud dagboek. Daar staan allemaal mooie herinneringen in geschreven. Als Opa Klok op een dag koffie over de herinneringen gooit, kan ze niks meer lezen en dus ook haar verhalen niet verder vertellen aan kinderen. Oma Appeltaart is daarom erg verdrietig. De kinderen worden uitgedaagd om na de voorstelling de herinneringen terug in het dagboek te krijgen door het uitvoeren van een leuk activiteiten circuit.