De TalentenVlinder

 Talentontwikkeling en Kindercoaching
 

Boeken voor peuters en kleuters:


Talentontwikkeling met Clowntje Kriebel

  • Niveau: 2 t/m 6-jarigen
  • Duur: 3 weken per thema
  • Lesmateriaal voor 1 groep

Deze prentenboeken horen bij de grote thema’s en zijn speciaal uitgewerkt op peuter en onderbouw niveau. Clowntje Kriebel neemt de kinderen mee in vijf verschillende boekjes. Tijdens zijn avontuur laat hij ze kennis maken met kleuren, het kasteel, het museum, de zee en het theater.


Clowntje Kriebel zoekt de kleuren van de regenboog

Hallo ik ben Clowntje Kriebel, ik heet zo omdat ik kinderen zo kan laten lachen tot het kriebelt in hun buik. Vandaag heb ik een supergoed idee! Samen met mijn vriendje Vlinder ga ik op zoek naar de kleuren van de regenboog. Gaan jullie mee?


Clowntje Kriebel gaat naar het kasteel

Clowntje Kriebel leert meer over het leven in een kasteel. Zal het hem lukken om een echte dappere ridder te worden?


Clowntje Kriebel gaat naar het museum

Clowntje Kriebel gaat op bezoek bij Oma Appeltaart en Opa Klok en die hebben het erg druk in het museum. Clowntje Kriebel besluit te helpen. Als dat maar goed gaat....


Clowntje Kriebel gaat naar de zee

Clowntje Kriebel neemt de kinderen mee op een onderwater avontuur. Wat zou daar allemaal te zien zijn?


Clowntje Kriebel gaat naar het theater

Clowntje Kriebel gaat oefenen voor een voorstelling in het theater. Doen jullie mee?


Clowntje Kriebel ontdekt zijn zintuigen

 Clowntje Kriebel ontdekt samen met vlinder wat hij allemaal kan zien ruiken, voelen, horen en proeven. In het boek staan 5 korte verhalen, een voor ieder zintuig. 

Extra lesmateriaal van Clowntje Kriebel:

De Boeken van Clowntje Kriebel kunnen extra ondersteund worden door het gebruik van diverse sets picogrammen:

  • Dag pictogrammen, van de dagen van de week
  • Maand pictogrammen van de maanden van het jaar.
  • Dagritme pictogrammen, om de dagindeling voor de kinderen duidelijk te maken.
  • Pictogrammen van de Jaarfeesten.

De vier seizoenen in het Kabouterbos      

Talentontwikkeling voor peuters en kleuters 

  • Niveau: 2 t/m 6-jarigen
  • Duur: 3weken
  • Lesmateriaal voor 1 groep

Er is van alles te beleven in het kabouterbos. In vier prentenboeken maken de kinderen kennis met Kabouter Ploeps en Piepsie Muis. Samen met de kinderen beleven zij het wisselen van de seizoenen. In de bijbehorende Doe-boeken staan minimaal 16 activiteiten die de talenten bij jonge kinderen stimuleren. Het project wordt afgesloten met twee 21e eeuwse uitdagingen. 

Hoera! Het is winter in het Kabouterbos

Kabouter Ploeps en Piepsie Muis brengen met een slee de dieren naar de kabouterschool. Daar leren ze meer over de winter in het kabouterbos. Zal het onze vriendjes lukken om een oplossing te bedenken voor de vogels die het erg koud hebben?

Hoera! Het is lente in het Kabouterbos

Kabouter Ploeps en Piepsie Muis vinden een jonge vogel. De vogel is zijn moeder kwijt en komt in de paddenstoel wonen. Onze vriendjes gaan naar de kabouterschool om meer te leren over de lente in het kabouterbos. Maar of het ondertussen in de paddenstoel allemaal goed gaat? Dat lees je in dit leuke boekje. 

Hoera! Het is zomer in het Kabouterbos

Het is zomer en alle kabouters hebben vakantie. Ze vervelen zich geen minuut, want in de zomer is er altijd wel iets leuks te doen in het kabouterbos. Over een paar dagen vieren ze het Midzomerfeest. Kabouter Ploeps en Piepsie Muis maken een lekkere aardbeientaart, want bij een feest hoort een stukje taart, nietwaar? Maar waar zijn de aardbeien? 

Hoera! Het is herfst in het Kabouterbos

Kabouter Ploeps en Piepsie Muis ontdekken acht gekleurde paddenstoelen in het bos. In deze paddenstoelen wonen negen kabouters die allemaal een eigen talent hebben. Van deze kabouters leren Kabouter Ploeps en Piepsie Muis veel over de herfst in het kabouterbos. Zal het de kabouters lukken om alles voor het herfstfeest op tijd af te hebben?

Extra lesmateriaal:

Een waaier met 16 kabouterkaarten. Op de voorkant staan leuke Kabouter-activiteiten, per seizoen. Op de achterkant staan leuke weetjes en het materiaal wat je nodig hebt. Natuurlijk komen alle 8 talenten aanbod en zijn de 21e eeuwse vaardigheden en de kerndoelen van het SLO verwerkt.