De TalentenVlinder

 Talentontwikkeling en Kindercoaching
 

KINDERCOACHING

Individueel of kleine groep kinderen en jongeren van 2 t/m 16 jaar.


Je kunt je als ouder soms machteloos voelen als je ziet dat jouw kind niet lekker in haar/zijn vel zit. Er zijn vaak lange wachttijden en je wilt eigenlijk nu hulp.  De TalentenVlinder biedt coaching op korte termijn voor kinderen van 2 t/m 16 jaar, individueel of in kleine groepen. Eerst vindt er een intakegesprek plaats en een kennismaking met het kind. Vervolgens start de begeleiding afhankelijk van de hulpvraag. Ik streef ernaar om kinderen weer snel in zichzelf te laten geloven. De nadruk ligt altijd op wat het kind wel kan in plaats van te focussen op wat het kind niet kan. Samen met je kind kijk ik hoe we negatieve gedachten en gedragingen om kunnen buigen naar positieve ondersteunende gedachten. Vaak is na een paar sessies al duidelijk resultaat merkbaar. Wil je meer informatie over de diverse methodes voor kindercoaching? Klik dan op de onderstaande knop. 

Methodes voor coachingEnkele reacties van ouders en kinderen:

Ik heb veel meer rust

in mijn hoofd

Ik dacht aan Clowntje Kriebel

en zwom toen gewoon

door het gat!

Ons kind wordt niet meer

zo snel boos


Onze zoon speelt nu

veel beter samen


Als ik voel dat ik bang word, weet ik nu wat ik kan doen. Dan word ik weer rustig.

 

Bij de Cito-toets leg ik de amulet die ik gemaakt heb op tafel. Als ik ernaar kijk dan weet ik dat het wel goed komt en ik blijf rustig.

Ik vind het goede lessen.

Ik kan er veel van leren. 

Krijgen we deze fijne lessen 

volgend jaar ook nog? 

De kaartjes met teksten

vind ik heel leuk!

Bij het coachen van kinderen sluit ik vooral aan bij wat kinderen vertellen over hun innerlijke wereld. Dit kan met of zonder woorden. Door middel van tekenen, schilderen, spel- en natuur activiteiten wordt er zichtbaar wat er speelt en hoe het kind zich voelt. Het wordt duidelijk wat er nodig is om weer in balans te komen. Creativiteit, visualisaties, beweging en ontspanning helpen het kind om het contact met zichzelf te herstellen en te behouden. Deze manier van werken en de eigen wijsheid van het kind zet ik in om samen tot oplossingen te komen.

Als ouder ben je een belangrijke schakel tijdens en na het veranderproces van je kind. Jouw liefdevolle ondersteuning, hulp en aanmoediging helpen je kind om zijn/haar eigen weg te vinden. Nieuwe inzichten in het gedrag en de gedachten van je kind geven jou handvaten en verlichting bij het opvoeden. Je kind ontwikkelt bewustwording en zelfvertrouwen. Je kind laat zichzelf zien, als een vlinder stijgt het boven zichzelf uit. 

Alle kinderen van 2 tot 16 jaar zijn samen met hun ouders van harte welkom bij De TalentenVlinder. Er is geen verwijzing nodig voor coaching bij De TalentenVlinder.

De werkwijze

Doorgaans richt ik mij op de technieken van Het creatief Coachen zoals ik die in de opleiding: Kunstzinnig en Dynamisch Coachen op de Kleine Tiki heb geleerd. Dit vul ik aan met handvaten uit de Mindfulness en ACT opleidingen. Vanuit de opleiding Nieuwe Tijdstherapeut en mijn eigen ervaringen met hooggevoeligheid, ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen die hooggevoelig zijn (Nieuwetijds kinderen). Ik ben afgestudeerd in het therapeutisch werken met poppenkastpoppen Uiteraard mix ik deze elementen met mijn eigen ervaringen en bevindingen die ik heb opgedaan in het werken met kinderen. Mijn hulp en begeleiding is meestal een kortlopend en individueel traject. In overleg met het kind betrek ik ouders en opvoeders bij de kindercoaching. 


Een greep uit de methodes:


  • Mindfulness voor kinderen
  • Faalangst reductie training
  • Emotionele ontwikkeling
  • Leren samenspelen
  • Omgaan met hooggevoeligheid


  • SoVa Training voor (pre)pubers
  • Pesten
  • Kinderen met gescheiden ouders
  • Intuïtief werken met kinderen


Wil je meer informatie over de diverse methodes? Klik dan op de onderstaande knop.

Boeken voor coachingReacties op de coaching

Reacties van ouders en begeleiders:


Clowntje Kriebel heeft het druk, Mindfulness voor kinderen:


Ik zie mijn kind weer stralen na het volgen van de mindfulness cursus. 

Mijn kind is rustiger geworden, we kunnen nu over dingen praten in plaats van dat ze boos wordt. 

Onze dochter is door Clowntje Kriebel (en natuurlijk Nicolle) stukken beter in haar vel gaan zitten. Clowntje Kriebel heeft haar geleerd wat ze kan doen om weer rustig te worden wanneer ze boos is en daarna er rustig over te praten. Aan haar zelfbeeld zijn we nog wel hard aan het werken, maar ze heeft geleerd hoe ze haar zelf complimenten kan geven en met de complimenten kaarten die Nicolle heeft gemaakt. Nu gaat dat complimenten geven een stuk makkelijker. Ook de peptalk die ze heeft geleerd werkt daar aan mee.

Hoewel onze dochter er in het begin niet zoveel zin in had om te gaan, kwam ze er zelf vrij snel achter dat het beter met haar ging en toen wilde ze wel elke week naar Nicolle. Fijn was het dat Nicole de opdrachtjes aanpaste aan haar. Ze is graag buiten en knutselt graag, daar werd goed op ingespeeld en de opdrachtjes pasten daardoor goed bij haar. We zijn er nog niet, maar we hebben goede handvaten om ermee verder te gaan. Ze heeft er een nieuw vriendje bij! 

Bedankt Clowntje Kriebel en Nicolle. 


Clowntje Kriebel wil wat anders

Emotionele ontwikkeling 


Deze training is meer dan alleen handvaten voor de emotionele ontwikkeling van jonge kinderen. Tijdens de lesdag was er sprake van persoonlijke ontwikkeling en teambuilding van ons team. Ik ben erg blij dat ik voor deze training gekozen heb.

Daarnaast reageren de kinderen erg leuk op het prentenboek van Clowntje Kriebel. We gebruiken de emotieplaten en laten de kinderen bewegen op muziek met verschillende emoties. De kinderen tekenen emoties en verwerken zo het verhaal. We zijn zelf erg enthousiast en streven ernaar om Clowntje Kriebel vast op te nemen in ons programma. 

Ankie van Es, De Wijde Wereld Kinderopvang, Terheijden


Nogmaals bedankt voor de superleuke voorstellingen met Clowntje Kriebel. De kinderen hebben genoten! En mijn collega's zijn erg enthousiast. Binnenkort hebben we een teamvergadering en wordt het aan alle collega's geïntroduceerd. Ik wil eens gaan overleggen met hen om dit thema maandelijks terug te laten komen, zodat we met de emoties veelvuldig bezig zijn. Ik vind het namelijk zelf erg belangrijk dat je met het jonge kind vroegtijdig met emoties bezig bent. Komt dus helemaal goed!

Christien Roelofs, Kindercentrum`t Parapluutje, Raamsdonksveer 


Clowntje Kriebel leert samenspelen


Onze zoon is na het volgen van deze training beter gaan samenspelen. Hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen en durft nu zelf af te spreken met vriendjes. Hij heeft ook geleerd om nee te zeggen en zijn grenzen aan te geven. Samen met zijn vriendjes zie ik hem overleggen en compromissen sluiten.

Dank je wel Nicolle en Clowntje Kriebel.


Faalangst Reductie Training:

Ik vind het een heel leuk werkboekje en kinderen vinden het ook leuk. De kinderen werken er graag in en zijn geïnteresseerd in Anemoon. Kinderen maken veel gebruik van de sterk-praat-zinnen. 

Evelien Clarisse, Schoolmaatschappelijk werker Primair Onderwijs, Zoetermeer 


Chill, Relax en ontwikkel met Lotus en George

Sova-training voor (pre)pubers:

De training is niet alleen theoretisch. Er is veel interactie met de leerlingen. Er is veel ruimte voor de creativiteit van de jongeren. Tijdens de activiteiten vertellen de kinderen op een ontspannen manier en staan ze open voor de begeleiding die ik ze kan geven.

Er is ruimte voor de passie van de kinderen en vandaaruit komen de antwoorden op hun vragen naar boven.

Miranda Donkers, Docent en SoVa-trainer, Dongemond College, Made


Reacties van kinderen:

Een kindje wat de mindfulness cursus van Clowntje Kriebel volgde, moest afzwemmen. Hij vond vooral het duiken door het gat erg spannend. Gelukkig, zo vertelt hij later, zag hij Clowntje Kriebel op de rand van het zwembad zitten. Toen wist hij dat hij het kon. Deze gedachte stelde hem zo tot rust dat hij zelfverzekerd door het gat dook en zijn zwemdiploma haalde.

Een meisje vertelt dat sinds ze de mindfulness cursus heeft gedaan ze meer rust heeft in haar hoofd. Ze wordt niet meer zo snel boos. Daardoor gaat ook het samenspelen beter. 

Met een jongen van 13 jaar is de afspraak gemaakt dat hij 3x meedoet aan de SoVa-training. Als hij er daarna geen goed gevoel bij heeft, kan hij stoppen. Na 3 lessen maakt hij de volgende opmerking:” Juf, de lessen zijn veel te kort. Ze moeten eigenlijk twee keer zo lang zijn.”

Een jongen die niet veel praat in de les stelt nu meer vragen en laat zijn stem horen. Als de juf vraagt hoe dat komt dan vertelt hij dat er op een van de kaartjes stond dat ook zijn stem gehoord mocht worden. Die tekst kwam binnen en klopte helemaal. "Vandaar dat ik nu meer praat…."

De kaartjes met teksten vind ik heel leuk. Kan de SoVa-training vaker gegeven worden? 

Ik heb best veel geleerd van de SoVa-training. "Krijgen we de training volgend jaar ook nog?"

De kaartjes met peptalk zijn superleuk.

Vooral de yoga is goed voor mij, ik word er rustig van en dat kan ik goed gebruiken.

De visualisatie verhalen vond ik heel fijn en lekker rustgevend.

Ik vond het heel fijn dat we na het dagboekfragment erover gingen praten en dat we elkaar advies mogen geven. Dat heeft mij enorm geholpen.


Artikel van Kijk op Drimmelen, Spelen, leren en ontwikkelen doe je bij

De TalentenVlinder

 Al sinds 2009 ontwikkelt Nicolle Bogers uit Hooge Zwaluwe de talenten van kinderen op een eigen en unieke wijze. Bij de TalentenVlinder, gevestigd aan de Spoorstraat 32, organiseert ze schoolreisjes, workshops, kinderfeestjes en vertelt ze sprookjesachtige verhalen. Nicolle geeft Kindercoaching en talentontwikkeling voor scholen en kindercentra. Hierbij worden verschillende ontwikkelingsgebieden van de meervoudige intelligentie volgens Gardner aangesproken. Klinkt ingewikkeld? Dat is het juist niet, het is zelfs heel leuk! Lees meer over Nicolle en haar bedrijven in onderstaand artikel. Met haar jarenlange ervaring als creatief kindercoach en therapeute, weet Nicolle Bogers uit Hooge Zwaluwe wel hoe ze kinderen het beste kan stimuleren. Al sinds 2009 helpt ze kinderen om naar zichzelf te luisteren, hun gevoelens te uiten en hun talenten ontdekken. Onder haar begeleiding, stijgen zij als een vlinder boven zichzelf uit; De TalentenVlinder is geboren. 

Bij De TalentenVlinder staat creativiteit voorop: verschillende workshops worden aangeboden, sprookjesachtige verhalen worden verteld en poppenkaststukken worden gespeeld in het eigen Sprookjes Atelier Interactief; Nicolle geeft kinderen de ruimte voor eigen input. Door het zelf meedenken worden de kinderen bij het verhaal, toneelstuk of poppenkastspel betrokken, is er ruimte voor spontaniteit en de kinderen leren dat hun ideeën er mogen zijn. Dit geeft hen de zelfverzekerdheid om hun eigen talenten en interesses te ontdekken en te laten ontwikkelen. Het stimuleren van samenwerking tussen kinderen en ze te laten ervaren dat ze elkaar met hun talenten kunnen versterken, is het tweede doel waar Nicolle zich voor inzet. Al vrij snel wist Nicolle dat De TalentenVlinder ook naar basisscholen toe moest vliegen. Nicolle ontwikkelde lesmethodes en lesmateriaal, uit eigen hand geïllustreerd, waardoor scholen gemakkelijk een lespakket kunnen aanbieden. De methoden bestaan uit twee leerlijnen. Een coachende leerlijn (voor individuele kinderen of kleine groepen) en een leerlijn voor talentontwikkeling (klassikaal). Het lesmateriaal wat hierbij hoort zijn prentenboeken en doe-boeken, lesboeken en werkboeken. Het lesmateriaal is samengesteld voor kinderen in de leeftijd 2 t/m 16 jaar.Samenwerking met Publishing Services, wij bundelen onze talenten

De TalentenVlinder heeft ontdekt dat Pieter Bekkers van Publishing Services het talent heeft om de boeken die door eigenaar Nicolle Bogers zijn geschreven en geïllustreerd nog meer cachet te geven dan verwacht. “Pieter heeft me met zijn expertise enorm geholpen”, zegt Nicolle. “Een professional pur sang, die wat ik heb bedacht op meer dan aantrekkelijke wijze heeft vormgegeven.”  

Talenten in kinderen ontdekken 

Niet uitgaan van wat je niet kunt, maar de kracht zoeken in het talent en dat bij kinderen zo goed mogelijk ontwikkelen. Want als je jouw talenten mag ontdekken, word je daar gelukkig van en kun je boven jezelf uitstijgen als een vlinder. Maar welk talent heeft een kind? Op die vraag geeft De TalentenVlinder voor professionals in de zorg, het onderwijs, maatschappelijk werk en ouders een antwoord door tools te ontwikkelen waarbij dat talent kan worden ontdekt om er daarna mee aan de slag te gaan. Want, zo is de overtuiging en ervaring van Nicolle, kinderen groeien, worden zelfbewuster en – heel belangrijk – krijgen een sterker zelfbeeld als hun talenten worden aangeboord. Daardoor worden gedrags- en leerproblemen, zoals adhd, naar de achtergrond verdrongen. 

Boeken, pictogrammen en praatplaten 

In de gereedschapskist van De TalentenVlinder vind je boeken, pictogrammen, praatplaten en werkboeken. Er zijn een aantal kinderboeken over Clowntje Kriebel, een erg drukke grappenmaker. Eén boek gaat over mindfulness, specifiek geënt op kinderen. Mindfulness zorgt ervoor dat bij kinderen het concentratievermogen toeneemt zonder het gebruik van medicijnen. Tekst en tekeningen zijn door Nicolle gemaakt. Pieter heeft van die losse delen een geheel gesmeed. “Op een geweldige manier. Pieter maakte het mogelijk om mijn droom te verwezenlijken, mijn talent wereldkundig te maken. Ik hoop met mijn boeken veel kinderen te stimuleren.”